Dubbla bronsmedaljer i Götacupen 2010

     
         
  Jonathan Börjesson sitter i spetspik i herrbarren   Jonathan Börjesson och Edwin Nääs ser fram emot Svenska Cupen i Sollentuna kommande helg    

Alingsås 2010-11-16

I lördags deltog AIFs pojkgymnaster i regionstävlingen Götacupen i Malmö. Föreningar från hela södra Sverige var på plats och för AIF placerade sig Jonathan Börjesson på tredje plats i klassen RM1 med elva startande gymnaster. Edwin Nääs led av känningar i sitt knä, men lyckades ändå att placera sig på en meriterande femteplats i samma klass.

Jonathan var mycket nöjd med tävlingen och gladdes åt de näst intill felfria serierna och åt att få kliva upp på prispallen. Jonathan tog dessutom grensegrar i både fristående och hopp, medan Edwin presterade som bäst på bygelhästen. I lagtävlingen vann Motus-Salto från Malmö före Halmstad Frigymnaster medan de två AIF:arna bärgade tredjeplatsen.

Kommande helg reser de båda AIF:arna till Sollentuna för att deltaga i Svenska Cupen. Detta blir deras sista framträdande i RM1 eftersom de från och med årsskiftet måste gå upp en klass till RM2. Både Jonathan och Edwin har sedan en tid tillbaka tränat på dessa serier och vid AIF:s interna tävling 11 december är det tänkt att de skall prova sina RM2-serier för första gången i tävlingssammanhang.

Resultat Götacupen 2010.